Persoonlijke VIP-dag: ready... set... go innovate!

Ben je manager, beslisser of adviseur en wil je vernieuwing en innovatie op gang krijgen maar loop je vast? Weet je niet precies hoe te beginnen of zoek je naar een helder stappenplan? En wil je op korte termijn doelgericht een eerste stap zetten zonder je te committeren aan een lang traject? Overweeg dan een persoonlijke VIP-dag. 

Tijdens een VIP-dag ga je onder onze begeleiding de diepte in. We gaan op zoek naar het probleem dat moet worden opgelost. We maken hierbij gebruik van onze DURF-methode met als resultaat dat je aan het einde van de dag weet hoe je de volgende dag direct kunt beginnen met de eerste stap op weg naar de realisatie van je vernieuwende oplossing.

 

DURF-methode: 4 stappen
De door ons ontwikkelde DURF-methode bestaat uit vier stappen. Het is een helder proces dat helpt om doelgericht aan de slag te gaan met innovatie.

Stap 1: Doen
Je hebt besloten om te beginnen met innoveren. Het is dan belangrijk om het juiste vertrekpunt te vinden en de daadwerkelijke vraag te formuleren die we moeten beantwoorden. Hieraan wordt vaak te weinig aandacht besteed, terwijl juist dát de basis is voor succesvolle innovaties. Albert Einstein zei het ooit: “Als ik één uur heb om een vraagstuk op te lossen, besteed ik 55 minuten aan het formuleren van de vraag”.

Stap 2: Utopia
Door een extreem groot droombeeld te creëren dwingen we jou en onszelf om buiten onze eigen kaders te komen. En dat is precies waar nieuwe kansen liggen. Onder begeleiding van facilitator Rody Vonk brengt Arno van de Sande samen met jou (en je team) de nodige wilde ideeën in. Zo helpen we je op weg naar ècht vernieuwende oplossingen.

Stap 3: Realiteit
Een droombeeld is vaak iets voor de lange termijn. Een horizon. Een ideaalplaatje om naartoe te werken. En hoe hoger de ambitie, hoe verder je komt. Alleen ga je die niet in één keer bereiken, want dat kost veel tijd, geld, overleg, etc. De truc is om te kijken welke ingrediënten uit het droombeeld wél kans van slagen hebben op korte termijn. Zo creëer je een kleine en veilige eerste stap waarmee je snel een eerste succes(je) kunt boeken.

Stap 4: Falen
Je gaat iets doen wat nog niet eerder – in jouw branche, bedrijf of organisatie – is gedaan. Er is dus geen draaiboek. Geen plan. En al helemaal geen garantie voor het resultaat. Je start een experiment waarbij je zo snel mogelijk fouten moet maken om tot succes te komen. Samen brengen we de eerste stap in kaart, zodat je de volgende dag kunt beginnen. Doen is tenslotte de beste manier van denken. Actie!

 

Is één dag wel voldoende?
Een compleet innovatietraject ontwikkelen in één dag gaat natuurlijk niet. Daarom concentreren we ons op het creëeren van je vertrekpunt, de start van jouw innovatie. We zoeken naar mogelijkheden waardoor je snel kunt beginnen.

 

Heb je behoefte om:

  • In korte tijd een enorme stap te maken met jouw innovatie?
  • Nu eindelijk eens te gaan dóen?
  • Inzichten te krijgen in hoe je een innovatietraject opzet?
  • ‘Innovatieremmers’ en valkuilen te omzeilen?
  • Samen met ervaren creatieven naar jouw vraagstuk te kijken?

 

Vraag dan nu jouw persoonlijke VIP-dag aan

 

Investering
Een persoonlijke VIP-dag kost 2.997,- excl. BTW. Er is ruimte voor maximaal 3 personen. We starten om 9.30 uur en eindigen om ongeveer 17.00 uur. Uiteraard verzorgen wij de lunch, koffie en thee. De VIP-dag vindt plaats in ons sfeervolle kantoor in Leiden.

Strategiesessie

Waarom niet direct beginnen met het bespreken van jouw vraagstuk? Dat levert je meteen nieuwe inzichten op! Tijdens een GRATIS strategiesessie denken we met je mee en delen we onze ideeën. Zo leer jij ons kennen en wij jou. Maak vrijblijvend kennis met onze manier van werken.

Lees meer >

VIP-dag

Deze dag gaat over jou. Over jouw vraagstuk en hoe je dat kunt oplossen. We gaan de diepte in aan de hand van onze DURF-methode®. We dromen utopisch groot en helpen je vervolgens aan een realistische eerste, veilige stap zodat je direct aan de slag kunt. Gefeliciteerd, je bent begonnen!

Lees meer >

Abonnement

Wil je regelmatig sparren of brainstormen met ‘gelijkgestemden’? Met mensen die je helpen echt anders naar jouw vraagstuk te kijken? Met het Friskijk-abonnement haal je ervaring, inspiratie en creativiteit in huis zonder dat je meteen aan een lang en duur traject vastzit.

Lees meer >

Innovatie Crashtest

Ontdek welke innovatieremmers jou in de weg zitten en hoe je ze kunt omzeilen.

Doe de test >