Ik zie ik zie wat jij niet ziet...

We zijn nieuwsgierig naar jouw wereld. Naar mensen en hun gedrag. Wat doen ze en waarom? Wat zijn hun wensen? Hoe kunnen we ze helpen? Hoe krijgen we ze zo ver dat ze iets - bewust of onbewust - wel of juist niet meer doen?

Is de oplossing een innovatie? Wat is dat eigenlijk? Iets nieuws, iets technisch, een product of dienst, een adoptie uit een andere wereld? Het maakt niet uit. Een innovatie is geen doel op zich. Mensen hebben een probleem en dat moet worden opgelost. Al dan niet middels een innovatie.

We geloven echter wel in het proces dat gebruikt om tot een succesvolle innovatie te komen; snel schakelen, leren door te doen, kijken naar en praten met mensen, veel ideeën bedenken, twee stappen vooruit en één stap terug.

Daarnaast hebben Friskijkers een aantal bijzondere eigenschappen. We werken onder de radar, met veel vrijheid en korte lijnen. We geloven niet in draagvlak voor de start, dat komt gaandeweg het trajact wel. Immers, de mensen die eerst moeten zien om te geloven zullen we toch eerst iets moeten laten zien. We werken dus met opdrachtgegevers die net als ons eerst geloven en dan zien.

In 3 stappen naar succes

We zetten steeds 2 stappen vooruit en 1 stap terug, scherpen het vraagstuk aan en verbeteren het idee. Stap voor stap komen we dichter bij de oplossing.

1 Inspiratie

In deze fase leren we de doelgroep beter begrijpen. We observeren hun leven, ontdekken hun wensen en begrijpen de uitdaging beter.

2 Ideatie

In de ideatiefase formuleren we de te beantwoorden vraag, genereren veel ideeën, zien stippen over de horizon, en testen en passen de oplossing aan.

3 Implementatie

Dit is de kans om de oplossing tot leven te brengen. We zoeken uit hoe we het idee op de markt kunnen brengen en hoe de impact ervan in de wereld te maximaliseren.

Innovatie Crashtest

Ontdek welke innovatieremmers jouw organisatie in de weg zitten en hoe je ze kunt omzeilen.

Doe de test >