Onze missie: een wereld vol friskijkers

De wereld verandert in hoog tempo. In veel branches en op alle niveaus is of komt disruptie op gang. Daarom hebben we veel meer mensen nodig met een (totaal) andere kijk op hoe we gewend zijn dingen te doen. Want wij geloven dat je alleen tot écht nieuwe successen komt als je het lef – én de vaardigheden – hebt om het anders te doen.

De belangrijkste vaardigheden zijn complex problem solving, kritisch denken en creativiteit. Deze worden steeds waardevoller in een tijd waarin veel banen door de snelle opmars van digitalisering en robotisering verdwijnen. Het World Economic Forum benoemt ze als de top-3-vaardigheden die in 2020 het meest gevraagd zullen worden van werknemers.

Friskijkers helpt managers en beslissers met een programmatrainingen en presentaties om deze vaardigheden te ontwikkelen bij medewerkers, zodat ze zelf sneller en effectiever kunnen innoveren. We leren ze te werken met tools en technieken die gebruikt worden in het proces van Design Thinking; een methodiek waarmee je in heldere, concrete stappen problemen scherp formuleert, ideeën ontwikkelt en deze toetst aan de markt. Deelnemers aan onze trainingen helpen we aan de juiste mindset, maken ze 'future-proof' en benoemen hen – na succesvolle afronding – graag tot friskijker.

Wie zijn wij?

Rody Vonk

conceptdenker | trainer | presentator

Laat zich inspireren door de wereld om hem heen en gebruikt die input voor nieuwe, creatieve oplossingen. Vliegt graag anders in, maar staat daarna wel weer met beide benen op de grond.

Rody is trainer en presentator bij Friskijkers. Met ruime ervaring in het spreken voor groepen en het faciliteren van uiteenlopende sessies weet hij zijn publiek op een boeiende manier mee te nemen in zijn verhaal.

Meer over mij op LinkedIn

Arno van de Sande

conceptdenker | creatief brein

Een grote dosis lef en een enorme drive om ‘het anders te doen’ kenmerken Arno. Hij is een echte idee-generator. Zoekt graag de grenzen op, want dan wordt het namelijk pas echt spannend!

Arno neemt tijdens diverse trainingen de rol van deelnemer aan. Hij maakt deel uit van de groep en geeft creatieve duwtjes. Daarnaast voelt hij de groepsdynamiek feilloos aan en stuurt bij waar nodig.

Meer over mij op LinkedIn

Programma in 3 stappen

Met ons programma Ready, Set... Go! helpen we je in 3 stappen aan een organisatie waarin blijvend ruimte is voor innovatie. Waarin medewerkers worden gestimuleerd en de vaardigheden hebben om zelf te (blijven) innoveren.

1 Ready

Wie wil dat werknemers innovatiever worden vindt blijkbaar dat innovatie op dit moment niet (voldoende) van de grond komt. Aan de hand van de Innovatie Crashtest Pro toetsen we in alle lagen en afdelingen van de organisatie welke ‘innovatieremmers’ medewerkers ervaren. Daarnaast testen we hoe innovatief zij zelf zijn.

2 Set

In een ‘pressure cooker’ doorlopen medewerkers een innovatieproces. Ze leren werken met tools en technieken uit Design Thinking; een methodiek die helpt om snel en effectief tot nieuwe, haalbare oplossingen te komen. De nadruk ligt op het leren vertrouwen op en in korte tijd doorlopen van het proces.

3 Go!

Een innovatieteam van maximaal 8 mensen gaat gedurende 4 weken 1 dag per week aan de slag met een concreet vraagstuk uit de organisatie. Friskijkers coacht en faciliteert het team. Het doel is dat deelnemers tools in hun eigen dagelijkse praktijk leren toepassen en innovatievaardigheden verder ontwikkelen.

Wat mensen over ons zeggen

  • Rody Vonk heeft opgetreden als gastheer tijdens de uitslagenavond van de Gemeenteraadsverkiezingen 2014 van de gemeente Leiden. Hij praatte het programma aan elkaar, hield interviews met de lijsttrekkers en presenteerde samen met burgemeester Henri Lenferink de tussenuitslagen. Hij zich goed verdiept in wat er in de Leidse politiek speelde op dat moment. Met Rody Vonk haal je een betrokken, enthousiaste, geïnteresseerde, goed voorbereide, vlotte spreker in huis! Ceryl de Heer – Strategie, middelen en control, Gemeente Leiden
  • Wat me aansprak gedurende de Startup Experience is Rody's betrokkenheid bij de inhoud. Het voelde voor mij dat hij zelf ook echt gelooft in de aanpak waarmee hij de deelnemers deze twee dagen kennis heeft laten maken. Bas van Meggelen – Adviseur Economische Zaken, Gemeente Leiden
  • In nauwe samenwerking met een Vlaamse partner is de trainer, de heer Vonk, erin geslaagd de brug te slaan tussen technologen en belanghebbenden enerzijds en de Vlaamse en Nederlandse deelnemers anderzijds. Op die manier heeft hij mede bijgedragen aan een succesvol netwerkevenement. Zijn prestaties kunnen dan ook op hoge waardering van de TaalUnie rekenen. Kevin De Coninck – Afdelingshoofd taalbeleid, Nederlandse TaalUnie
  • Men voorspelt dat de drie belangrijkste vaardigheden in 2020 Complexe problemen oplossen, kritisch denken en creativiteit zijn. Dit is precies wat je in de training Startup Experience op een leuke en interactieve manier leert! Suzanne Wortel – Affiliate Quality Operations, Pfizer bv
  • Friskijkende vernieuwers, zonder 'ja maar'! Carola van Delft – Financial Controller, Rabobank Leiden-Katwijk
  • Het was een uitdaging om een groep van 15 actievelingen in de lokale politiek te laten brainstormen met als doel te komen tot een aanzet voor een nieuw verkiezingsprogramma voor 2018. Het proces gaf veel energie aan het (deels nieuwe) team, waardoor we een goede start gemaakt hebben. Zonder de professionele begeleiding van Rody was ons dat zeker niet gelukt. We kijken dan ook uit naar verdere toekomstige samenwerking. Frans Zonneveld – Voorzitter bestuur VVD Leiderdorp

Innovatie Crashtest

Ontdek welke andere innovatieremmers jouw organisatie ook in de weg kunnen zitten en hoe je ze kunt omzeilen.

Doe de test >