Tools & downloads (gratis)

Innovatie Crashtest

Je wilt aan de slag met innovatie. Of je bent begonnen maar je weet niet hoe je een volgende stap kunt zetten. Je ziet kansen en je handen jeuken! Maar net als je gas wilt geven, stuit je op innovatieremmers! Frustrerend, want je was net zo enthousiast...

Doe de Innovatie Crashtest >

 

E-book 'De vraag is wat de vraag is'

In 'De vraag is wat de vraag is' vind je 5 praktische tips over hoe je door het stellen van een andere vraag tot écht nieuwe oplossingen komt.

Download e-book >

 

 

Ja maar-bingo

Word je ook gek van die collega's die tijdens vergaderingen en brainstorms steeds weer gaan zitten ja maren? Vervelend, want nieuwe ideeën stranden zo al aan de vergadertafel. Leg de Friskijkers Ja maar-bingo eens op tafel en wijs ze subtiel op hun gedrag. Je zult zien dat de idea killers hun mond gaan houden. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën!

Download  Ja maar-bingio >

 

Webspirator

De Webspirator is een online tool van Friskijkers die je tijdens het brainstormen helpt om tot nieuwe ideeën te komen.

Ga naar de Webspirator >

In 3 stappen naar succes

We zetten steeds 2 stappen vooruit en 1 stap terug, scherpen het vraagstuk aan en verbeteren het idee. Stap voor stap komen we dichter bij de oplossing.

1 Inspiratie

In deze fase leren we de doelgroep beter begrijpen. We observeren hun leven, ontdekken hun wensen en begrijpen de uitdaging beter.

2 Ideatie

In de ideatiefase formuleren we de te beantwoorden vraag, genereren veel ideeën, zien stippen over de horizon, en testen en passen de oplossing aan.

3 Implementatie

Dit is de kans om de oplossing tot leven te brengen. We zoeken uit hoe we het idee op de markt kunnen brengen en hoe de impact ervan in de wereld te maximaliseren.

Innovatie Crashtest

Ontdek welke innovatieremmers jouw organisatie in de weg zitten en hoe je ze kunt omzeilen.

Doe de test >