Tools & downloads (gratis)

Innovatie Crashtest

Je wilt aan de slag met innovatie. Of je bent begonnen maar je weet niet hoe je een volgende stap kunt zetten. Je ziet kansen en je handen jeuken! Maar net als je gas wilt geven, stuit je op innovatieremmers! Frustrerend, want je was net zo enthousiast...

Doe de Innovatie Crashtest >

 

E-book 'De vraag is wat de vraag is'

In 'De vraag is wat de vraag is' vind je 5 praktische tips over hoe je door het stellen van een andere vraag tot écht nieuwe oplossingen komt.

Download e-book >

 

 

Ja maar-bingo

Word je ook gek van die collega's die tijdens vergaderingen en brainstorms steeds weer gaan zitten ja maren? Vervelend, want nieuwe ideeën stranden zo al aan de vergadertafel. Leg de Friskijkers Ja maar-bingo eens op tafel en wijs ze subtiel op hun gedrag. Je zult zien dat de idea killers hun mond gaan houden. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën!

Download  Ja maar-bingio >

 

Webspirator

De Webspirator is een online tool van Friskijkers die je tijdens het brainstormen helpt om tot nieuwe ideeën te komen.

Ga naar de Webspirator >

Programma in 3 stappen

Met ons programma Ready, Set... Go! helpen we je in 3 stappen aan een organisatie waarin blijvend ruimte is voor innovatie. Waarin medewerkers worden gestimuleerd en de vaardigheden hebben om zelf te (blijven) innoveren.

1 Ready

Wie wil dat werknemers innovatiever worden vindt blijkbaar dat innovatie op dit moment niet (voldoende) van de grond komt. Aan de hand van de Innovatie Crashtest Pro toetsen we in alle lagen en afdelingen van de organisatie welke ‘innovatieremmers’ medewerkers ervaren. Daarnaast testen we hoe innovatief zij zelf zijn.

2 Set

In een ‘pressure cooker’ doorlopen medewerkers een innovatieproces. Ze leren werken met tools en technieken uit Design Thinking; een methodiek die helpt om snel en effectief tot nieuwe, haalbare oplossingen te komen. De nadruk ligt op het leren vertrouwen op en in korte tijd doorlopen van het proces.

3 Go!

Een innovatieteam van maximaal 8 mensen gaat gedurende 4 weken 1 dag per week aan de slag met een concreet vraagstuk uit de organisatie. Friskijkers coacht en faciliteert het team. Het doel is dat deelnemers tools in hun eigen dagelijkse praktijk leren toepassen en innovatievaardigheden verder ontwikkelen.

Innovatie Crashtest

Ontdek welke andere innovatieremmers jouw organisatie ook in de weg kunnen zitten en hoe je ze kunt omzeilen.

Doe de test >