Trainingen & presentaties

Naast ons programma bieden we presentaties en trainingen die stuk voor stuk bijdragen aan het ontwikkelen van vaardigheden en de juiste mindset voor creativiteit en innovatie. Van design thinking tot brainstormtechnieken, van kort en inspirerend tot intensieve meerdaagse trainingen. Wil je een training boeken? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Training Innovatie en Creativiteit - 8 en 9 maart 2018

8/3/2018 - 09.00 uur tot 9/3/2018 - 17.00 uur
Wil dat je team of organisatie innovatiever wordt? Dat je meer en betere ideeën en oplossingen ontwikkelt die aansluiten bij de steeds sneller veranderende wereld? En dat je beschikt over de juiste tools, vaardigheden en processen om dit snel en effectief te bereiken? Meld je dan aan voor de training Innovatie & Creativiteit.                 

Crash course on creativity

Creativiteit is de basis voor innovatie. Wie deze vaardigheid – want dat is het! – een serieuze plek geeft in zijn dagelijks werk of organisatie ontdekt gegarandeerd nieuwe mogelijkheden en innoveert sneller! De kunst is om vraagstukken vanuit een ander perspectief te bekijken. Maar... Hoe doe je dat?

Presenteren? Hou je publiek wakker!

Wie kent ze niet: saaie presentaties met te veel sheets, te veel bullets en te veel tekst? Om over de uitstraling en vormgeving nog maar te zwijgen… En waar gaat de presentatie nou eigenlijk over? Wat is de boodschap? Terwijl je doel is om je publiek te overthuigen van jouw concept, innovatief idee of strategie. Er zijn een hoop valkuilen waar je in kunt stappen bij het maken van een presentatie. Maar welke zijn dat eigenlijk? En vooral: hoe ontwijk je ze?

Serious Creativity

Serious creativity? Creativiteit is toch even leuk doen, gekke ideeën bedenken? Om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag? Mooi niet! Als bedrijven en werknemers creativiteit serieus gaan ontwikkelen en inzetten, valt er nog heel veel winst te behalen. Ontdek in deze presentatie hoe je door het serieus inzetten van creativiteit tot echt nieuwe oplossingen komt.

Presentatie voor jouw bijeenkomst?

Op zoek naar een presentatie over innovatie, vernieuwing of creativiteit tijdens jouw bijeenkomst of evenement? Presentator en trainer Rody Vonk neemt je publiek mee aan de hand van inspirerende voorbeelden. Diverse eenvoudige oefeningen zorgen voor interactie en laten toehoorders zelf ervaren hoe ze snel en effectief tot nieuwe oplossingen kunnen komen.

Customer Journey Mapping

Heb jij echt een goed beeld van waar innovatiekansen liggen? Weet jij precies welke stappen jouw klant doorloopt als hij in aanraking komt met jouw branche, product of dienst? Waarschijnlijk zie je door je ruime ervaring – en daardoor onbewuste aannames – nog wel eens wat over het hoofd. Terwijl innovatiekansen vaak voor het grijpen liggen...

Startup Experience: sneller innoveren

In onze snel veranderende wereld staan door robotisering veel soorten banen op de tocht. Welke zijn er over een paar jaar nog? Waar moet je je in bekwamen om ook straks nog een waardevol medewerker te zijn? In de Startup Experience ontwikkel je aan de hand van hedendaagse tools en technieken de juiste vaardigheden en mindset.

Hack your own business!

Vertrouw je erop dat je met je bedrijf successen uit het verleden blindelings kunt blijven herhalen in een snel veranderende wereld? Of zoek je naar mogelijkheden om snel en effectief innovaties en nieuwe (omzet)kansen te ontwikkelen en te implementeren? Daag jezelf en je team uit om je huidige bedrijf zo slim mogelijk om zeep te helpen... Bouw in 1 of 2 dagen je ultieme concurrent!

Scoren met topsporters

Wat kun je als bedrijf en als werknemer leren van topsporters? Welke risico's durven zij te nemen om aan de top te komen? Met de juiste mindset, doorzettingsvermogen en het lef om fouten te maken kun je grote successen behalen! In deze training werk je samen met (ex-)topsporters aan het ontwikkelen van vaardigheden die werknemers van jouw bedrijf of organisatie helpen om snel en effectief te innoveren.

Wat mensen over ons zeggen

  • Rody Vonk heeft opgetreden als gastheer tijdens de uitslagenavond van de Gemeenteraadsverkiezingen 2014 van de gemeente Leiden. Hij praatte het programma aan elkaar, hield interviews met de lijsttrekkers en presenteerde samen met burgemeester Henri Lenferink de tussenuitslagen. Hij zich goed verdiept in wat er in de Leidse politiek speelde op dat moment. Met Rody Vonk haal je een betrokken, enthousiaste, geïnteresseerde, goed voorbereide, vlotte spreker in huis! Ceryl de Heer – Strategie, middelen en control, Gemeente Leiden
  • Wat me aansprak gedurende de Startup Experience is Rody's betrokkenheid bij de inhoud. Het voelde voor mij dat hij zelf ook echt gelooft in de aanpak waarmee hij de deelnemers deze twee dagen kennis heeft laten maken. Bas van Meggelen – Adviseur Economische Zaken, Gemeente Leiden
  • In nauwe samenwerking met een Vlaamse partner is de trainer, de heer Vonk, erin geslaagd de brug te slaan tussen technologen en belanghebbenden enerzijds en de Vlaamse en Nederlandse deelnemers anderzijds. Op die manier heeft hij mede bijgedragen aan een succesvol netwerkevenement. Zijn prestaties kunnen dan ook op hoge waardering van de TaalUnie rekenen. Kevin De Coninck – Afdelingshoofd taalbeleid, Nederlandse TaalUnie
  • Men voorspelt dat de drie belangrijkste vaardigheden in 2020 Complexe problemen oplossen, kritisch denken en creativiteit zijn. Dit is precies wat je in de training Startup Experience op een leuke en interactieve manier leert! Suzanne Wortel – Affiliate Quality Operations, Pfizer bv
  • Friskijkende vernieuwers, zonder 'ja maar'! Carola van Delft – Financial Controller, Rabobank Leiden-Katwijk
  • Het was een uitdaging om een groep van 15 actievelingen in de lokale politiek te laten brainstormen met als doel te komen tot een aanzet voor een nieuw verkiezingsprogramma voor 2018. Het proces gaf veel energie aan het (deels nieuwe) team, waardoor we een goede start gemaakt hebben. Zonder de professionele begeleiding van Rody was ons dat zeker niet gelukt. We kijken dan ook uit naar verdere toekomstige samenwerking. Frans Zonneveld – Voorzitter bestuur VVD Leiderdorp

Innovatie Crashtest

Ontdek welke andere innovatieremmers jouw organisatie ook in de weg kunnen zitten en hoe je ze kunt omzeilen.

Doe de test >