Vragen

 

Waar vind ik meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen?

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen, deelnemende partijen, partijprogramma’s, de Stemwijzer, de stemprocedure en dergelijke staat op www.leiden.nl/verkiezingen.

 

Waar mag ik stemmen?

Met de stempas kun je in alle stembureaus binnen je gemeente je stem uitbrengen. Om in een ander stembureau binnen de eigen gemeente te stemmen, hoef je dus niets te regelen. De stembureaus staan allemaal op deze website en op de kandidatenlijst die u uiterlijk 7 maart 2014 thuis krijgt bezorgd.

 

Op mijn stempas staat een stemlocatie. Ben ik verplicht hier te gaan stemmen?

Nee, je kunt bij ieder stembureau in de gemeente Leiden je stem uitbrengen. De stemlocatie op je stempas is het dichtsbijzijnde stembureau vanaf je huisadres, maar je bent niet verplicht om hier te gaan stemmen. Alle stemlocaties zijn te vinden op deze website.

 

Wat zijn de openingstijden van de stembureaus?

De stembureaus zijn op woensdag 19 maart 2014 geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Er zijn twee uitzonderingen: het mobiele stembureau (een caravan waarin gestemd kan worden) is open van 8.00 tot 20.00 uur. Het stembureau in de V&D is open van 9.30 - 18.00. Informatie over de locaties en de openingstijden van de stembureaus is te vinden op deze website.

 

Kan ik zelf een activiteit organiseren in een van de stembureaus?

Ja, dat is mogelijk. Vul het antwoordformulier in en dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.